متن پژوهی توصیفی کتاب تاریخ و نقد مکتب تفکیک

متن پژوهشی پایه 3 طلبه محقق آقای محمد جواد پهلوانی نژاد

متن پژوهی توصیفی کتاب تاریخ و نقد مکتب تفکیک

چکیده:

این مقاله با موضوع برسی و ارزیابی کتاب «تاریخ و نقد مکتب تفکیک» اثر استاد حاج محمد حسن وکیلی نگاشته شده است. در بخش ابتدائی مقاله به مقدمه‌ای مختصر درباره چیستی مکتب تفکیک پرداخته‌ایم . پس از آن سعی کرده‌ایم توضیحاتی درباره شخصیت نویسنده و جایگاه علمی ایشان بیان کنیم. در بخش بعدی مقاله به موضوعاتی دیگر همچون نوع و موضوع کتاب ، ایده کلی نویسنده و موضوعات فرعی کتاب پرداختیم و گروه مخاطبان کتاب را بیان کردیم. در فصل بعد به شرایط و اوضاع نویسنده در نوشتن کتاب و موانع و محدودیت‌هایی که با آن مواجه بوده پرداختیم. در انتها نیز خلاصه‌ای از مطالب کلیدی کتاب را برای خواننده محترم گرد آوردیم تا چهارچوبی از مطالب آن برای خواننده‌ ایجاد شود.

 

 

مقدمه 

مکتب تفکیک ، مکتبی فکری و رفتاری است که مرحوم آیت الله میرزا مهدی اصفهانی در اواسط قرن چهاردهم هجری قمری در مشهد مقدس آن را تاسیس کرد. این مکتب بی‌اعتنایی به عقل و افراط در استفاده از نقل و مبارزه با فلسفه و عرفان شهرت دارد. از همین رو این تفکر باعث ضعف علمی و تولد افکار ناصحیح در حوزه های علمیه شده است.

به علت اهمیت فراوان این مسئله ، کتاب‌ها و مقالات فراوانی در بررسی و نقد این مکتب نگاشته شده است ؛ اما از آنجا که این آثار در سطح تخصصی تدوین شده است برای پاسخگویی به سوالات عموم مردم کافی نمی‌باشد. از این رو می‌توان همه فهم بودن این اثر را یکی از وجوه تمایز آن با سایر آثار مشابه دانست‌.

در مورد ضرورت بحث از موضوع می توان اشاره کرد به اینکه، اگرچه این مکتب دارای پشتوانه قوی علمی نبود، ولی از جریان‌های تاثیرگذار در جامعه معاصر ماست که در مبارزه با فلسفه و عرفان گوی سبقت از دیگر مخالفان برده است و بازتاب آن به فضاهای عمومی جامعه نیز کشیده شده است. از این رو بازخوانی و نقد تاریخ و اصول این جریان ضروری می‌باشد.

هدف از نوشتن این پژوهش، روشن و تبیین کردن ضعف و سستی افکار مکتب تفکیک است تا خواننده بتواند با قضاوتی منصفانه راه صواب را از راه ضلال تشخیص دهد.

 

برای دانلود فایل مقاله با موضوع «متن پژوهی توصیفی کتاب تاریخ و نقد مکتب تفکیک » بر روی آیکون زیر کلیک کنید:

دانلود فایل پی دی اف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا