تفاوت طالع، سرنوشت و قسمت چیست؟

تفاوت طالع سرنوشت و قسمت چیست؟ آیا «طالع»، «سرنوشت» و «قسمت» یکی هستند یا تفاوت دارند؟ و اگر تفاوت دارند، چه تمایزی میان آنها وجود دارد؟ وقوع اتفاقات عجیب و ناگهانی در زندگی انسان ها گریزناپذیر است و ممکن است به ذهن برخی از افراد برسد که به سراغ فالگیر ها و یا مراجعه به دعانویس و … شوند. در ادامه این مطلب به این مطلب اساره میکنیم که کدام یک از این موارد حقیقت دارد و به فرق بین طالع، سرنوشت و قسمت اشاره خواهیم کرد.

تفاوت طالع سرنوشت و قسمت در چیست؟

قبل از مراجعه به افراد مختلفی که ادعای طالع بینی میکنند و معتقدند که توانایی حل مشکل و گاهاً پیشگویی دارند، بهتر است که تحقیق کنیم که آیا اساساً طالع بینی حقیقت دارد یا خیر؟ زیرا مراجهه به این افراد گاهاً با هزینه های بسیار سنگینی برای افراد تمام میشود.

طالع بینی چیست؟

طالع اصطلاحی است که برخی فالگیرها به کار می برند و با محاسباتی از روی ستارگان یا اجنه و شیاطین اعلام می کنند که سرنوشت شخص را فهمیده اند. درواقع افرادی که ادعای پیشبینی وقایع با وضعیت ستارگان و یا سایر نشانه ها میکنند، تماماً غیر واقعی هستند و پشتوانه مورد قبول ندارند. طالع بینی به ادعای این افراد -که ما هم قبول نداریم- راهی است برای رسیدن به سرنوشت ولی خودش سرنوشت نیست.

طالع بینی از نظر اسلام که اصطلاحاً به آن « کهانت » گفته میشود، در روایات اهل بیت علیهم السلام به شدت مورد نهی واقع شده و هم رتبه ی کفر و شرک به حساب آمده است

فالگیری و طالع بینی و سرنوشت و قسمت و قضا و قدر

منظور از قسمت و سرنوشت

قسمت و سرنوشت و قضا و قدر یک حقیقت هستند و آن چیزی است که برای انسان مقدر شده است تا رخ دهد.
به بیان دیگر، به اراده ای که خداوند متعال درباره انسان دارد قسمت و قضا و قدر گفته میشود.

آیا بخت و اقبال واقعیت دارد؟

الفاظی مانند «بخت»، «اقبال» و «شانس» هم گاهی از سوی عوام استفاده می شود که مورد قبول ما نیستند.

این مفاهیم غلط متاسفانه در ادبیات ما هم وارد شده است.
به عنوان نمونه شعری است که می گوید: «گلیم بخت کسی را که بافتند سیاه/ به آب زمزم و کوثر سفید نتوان کرد»

این شعر حکایت از سرنوشت کسی دارد که از اساس بدبختی و سیاهی است و به هیچ وجه نمی توان آن را تغییر داد و سفید کرد. در این باره باید گفت:

اولاً: از اساس چیزی به اسم «بخت» وجود ندارد. و ثانیاً: گلیم بخت هیچ کسی را سیاه نبافته اند.

پس این مطالب از اساس باطل است و سرنوشت هر کسی در دستان خود اوست و می تواند با بکارگیری عواملی بهترین سرنوشت ها را برای خودش رقم بزند.

بخت و اقبال از نظر اسلام

همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِم»(سوره مبارکه رعد/11). یعنی خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد مگر این که خودشان با اعمالشان آن را تغییر می دهند.

همچنین در ادعیه ما وارد شده است که: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ سُوءِ الْقَضَاءِ وَ سُوءِ الْقَدَر»(جامع الاخبار للشعیری /ص132) یعنی من از سرنوشت بد به خداوند متعال پناه می برم و دعا میکنم که سرنوشتم خوب شود.

قضا و قدر هر انسانی، توسط رفتارها و عملکرد اختیاری او رقم می خورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا